Data: 2000-08-25 19:29:07
Temat: Re: Zakalce
Od: "SevenOfNine" <S...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No wlasnie. Jakis czas temu poruszalam problem zakalca, ale nie otrzymalam
zadnej odpowiedzi. Chodzi o to, ze robiac ciasto drozdzowe za kazdym razem
wychodzi mi zakalec - nie ma znaczenia czy jest to ciasto tylko z rodzynkami
czy z owocami. Moze robie cos nie tak?
7/9
XXL <X...@a...com> wrote in message news:39a6b575$1@news.vogel.pl...
> Witam bardzo serdecznie,
>
> Podczytuje wasza grupe juz od dluzszego czasu i chcialabym skorzystac z
> Waszej rady.
>
> Moze to banalny problem, ale czy ktos moglby mi wyjasnic "istote" zakalca.
> Od jakiegos czasu ciasta owocowe wychodza mi tylko z zakalcem (czasem sie
> trafi bez). Ogolnie to wypieki udaja mi sie dobrze, a tu nagle te zakalce.
> Mam kuchenke elektryczna i z nawiewem i zupelnie nie wiem co moglo by byc
> przyczyna owych zakalcow. Zazwyczaj pieke ciasta "z nawiewem". Kuchenke
> posiadam od roku i raczej nie jest zla. bardzo prosze o jakies sugestie
> pozbycia sie tego paskudztwa, bo moj mezus straci do mnie caly szacunek.
>
> A propos tych kuchenek elektrycznych+nawiew, jaka funkcje wybierac do
> pieczenia? Mam instrukcje, ale niestety brakuje w niej dobrych rad, a sa
> tylko suche dane technicze.
>
> Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
> Pozdrawiam
> Sylwia
>
>
|