Data: 2011-07-05 19:37:55
Temat: Re: Zasada?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-07-05 21:35, masti pisze:
>>> Mamy w kuchni do dyspozycji różne kwasy, więc gdy chcemy dokwasić
>>> potrawę to nie ma problemu. A co w przypadku przeciwnym, gdy mamy coś
>>> zbyt kwaśnego i chcielibyśmy tę kwaśność zmniejszyć? Jak to zrobić? Czy
>>> jest jakaś zasada spożywcza którą można kwas zredukować?
>>
>> To zależy w jakiej potrawie.
>> Najprościej rozcieńczyć. Tak się zmniejsza ilość kwasu w moszczu na
>> wino. Inna metoda to dodać coś , co ma mało kwasu. Np do powideł ze
>> śliwek dodaje się gruszek.
>
> i ortografia nowa poszła w p...
Pewnie ktoś się podszył ;) A widzisz tam coś z ii, rz czy ó?
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|