Data: 2011-07-05 19:35:33
Temat: Re: Zasada?
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia pięknego Tue, 05 Jul 2011 21:14:57 +0200 osobnik zwany Stokrotka
wystukał:
>> Mamy w kuchni do dyspozycji różne kwasy, więc gdy chcemy dokwasić
>> potrawę to nie ma problemu. A co w przypadku przeciwnym, gdy mamy coś
>> zbyt kwaśnego i chcielibyśmy tę kwaśność zmniejszyć? Jak to zrobić? Czy
>> jest jakaś zasada spożywcza którą można kwas zredukować?
>
> To zależy w jakiej potrawie.
> Najprościej rozcieńczyć. Tak się zmniejsza ilość kwasu w moszczu na
> wino. Inna metoda to dodać coś , co ma mało kwasu. Np do powideł ze
> śliwek dodaje się gruszek.
i ortografia nowa poszła w p...
--
|