Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zgliwiały ser Re: Zgliwiały ser

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zgliwiały ser

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!zen.net.uk!dedekind.zen.co.
uk!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostra
da.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Zgliwiały ser
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <507aca08$0$26684$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sun, 14 Oct 2012 17:11:30 +0200
Message-ID: <1mwu72hudv8p6$.1ht6ewmun3m70.dlg@40tude.net>
Lines: 23
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.4.5.191
X-Trace: 1350227493 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26687 83.4.5.191:50867
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349092
Ukryj nagłówki

Dnia Sun, 14 Oct 2012 16:19:52 +0200, medea napisał(a):

> Po niedawnych tu dysputach na temat smażonego sera, postanowiłam sobie
> "nastawić" ser do usmażenia. Kilka dni stoi w cieple, musiałam go trochę
> przykryć (folią spożywczą), bo zaczęły do niego lgnąć owocówki. Zapach
> ma już kwaśno-gorzki, ale - co mnie zdziwiło - nabrał takiego nalotu
> (kropeczek) w kolorze łososiowym. Wydawało mi się, że powinien się robić
> żółtawy, a nie łososiowy. Coś nie tak z serem, czy ze sposobem kiśnięcia?

Jedno i drugie.

Ser ze sklepu generalnei jest zły do ww celu, a jesli nawet zdarzył się
dobry, to za szczelnie go przykryłaś - wystarczy okryć naczynie papierem do
pieczenia i obcisnąć go wokół brzegów naczynia.
Ponadto powinien być dosyć drobno pokruszony i mieszany codzienne, gliwieć
ma ze 4 dni przynajmniej, aż będzie cały zgliwiały, bez białych bryłek, bo
one będą twarde w serku stopionym.


--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.10 medea
14.10 medea
14.10 Aicha
14.10 Ikselka
14.10 Qrczak
14.10 Aicha
14.10 Aicha
14.10 Stalker
14.10 medea
14.10 medea
14.10 medea
14.10 Qrczak
14.10 Qrczak
14.10 Ikselka
14.10 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?