Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ziemniaki opiekane Re: Ziemniaki opiekane

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ziemniaki opiekane

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Poseidon" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ziemniaki opiekane
Date: Sun, 26 Mar 2006 13:33:12 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 37
Message-ID: <e05u5t$b49$1@news.onet.pl>
References: <e04e9s$91t$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: ip196-c3.gl.digi.pl
X-Trace: news.onet.pl 1143372797 11401 213.227.74.196 (26 Mar 2006 11:33:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 26 Mar 2006 11:33:17 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Sender: jdmSkkcnk0vDqq4C5r1pmyGPQ6KKA2IYCeyPFDrdJW4=
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-Antivirus: avast! (VPS 0612-4, 2006-03-25), Outbound message
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:264045
Ukryj nagłówki

ziemniaki opiekane ze zlocista skorka najlepiej zrobic na patelni -
niekoniecznie na glebokim tluszczu
wystarczy ze ziemniaki podgotujesz w garnku (tak na pol miekko - czyli wyjac
gdy jeszcze nie sa calkiem gotowe) potem wrzucisz wszystkie na patelnie -
wczesniej podlewajac odrobine olejem, nastepnie najlepiej posypac przyprawa
do ziemniakow PRYMAT albo inna podobna (jest tego mnostwo na rynku),
przykryc pokrywka (strasznie pryskaja!!) i sprawdzac co kilkanascie minut
jak sie skorka przypieka - obracac je ze wszystkich stron, po 20 min sa
doskonale do podania!! i wcale nie ociekaja tluszczem

pozdrowienia!!
Marcin

Użytkownik " Szymon" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e04e9s$91t$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich,
>
> zastanawiam się, jak zrobić ziemniaki opiekane - takie, jak teraz często

> podawane w restauracjach typu "chłopskie jadło" - czyli z zezłoconą,
> chrupiącą skórką. Próbowałem po prostu piec ziemniaki w naczyniu
> żaroodpornym, ale wychodzą bez tej skórki. Znalazłem przepis, według
którego
> należy ugotować ziemniaki, a następnie smażyć je w głębokim tłuszczu. Czy
> rzeczywiście bez głębokiego tłuszczu ani rusz? I czy wtedy tak
przygotowane
> ziemniaki mają prawo nazywać się opiekanymi?
>
> pozdrawiam,
>
> Szymon
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.03 mamqa
27.03 *ZBIG*
27.03 @nn
27.03 notujaca
27.03 Panslavista
27.03 Hanna Burdon
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6