Data: 2012-10-29 21:20:03
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-29 21:52, u...@d...invalid pisze:
> Białko i... tylko białko. A np. taka wołowina czy ryby mają jeszcze
> kreatynę, oprócz tego wołowina ma znacznie więcej istotnych dla
> kulturysty żelaza i l-karnityny a białko jest lepiej przyswajalne,
> zresztą zalet jest więcej, szkoda tu pisać. Dlatego za oceanem jedzą
> stjeki a u nas tatar.
A puryny?
> Co więcej najlepsze w produktach naturalnych
> białko jest w jaju (jeśli dobrze pamiętam przyswajalność na poziomie
> 95-97%), znacznie lepsze od tego z filetów kurczęcych. Zresztą
> przyswajalnością białka jaj oznaczane są białka w odżywkach. Niestety
> też w jajach jest sporo cholesterolu, dlatego często się je np.
> jajecznice z dziesięciu białek i dwóch żółtek.
Zdaje się, że ostatnio jajka zostały zrehabilitowane. Pewnie lobby
kokospoko zadziałało.
> Kurczak jest dobrym
> rozwiązaniem dla kulturysty, ale rozwiązaniem budżetowym, bo są lepsze
> źródła białka.
Na wołowinę z Argentyny albo z Kobe chyba niewielu domorosłych
kulturystów stać :>
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|