Data: 2012-10-29 23:25:09
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 29 Oct 2012 21:17:09 +0100, u...@d...invalid napisał(a):
> W dniu 2012-10-28 21:28, Ikselka pisze:
>> Masz tu oczywiście na myśli supermarketowy karmiony hormonami chłam, bo na
>> pewno nie tuczonego litym ziarnem kogutka-brojlerka (dostaję takie od
>> cioci) - mniammmm, jaka szkoda, że przez tę masowość produkcji ludzie nie
>> wiedzą już i nigdy się nie dowiedzą znów, jak smakuje prawdziwy kurczak,
>> kura, kogutek :-)
>>
> Aaa... to prawda, rzadko, ale czasem mi babka kurę (nie mylić z
> kurczakiem) z wolnego wybiegu ubije. Mięsko lepsze, ale jej kaczuszki
> jeszcze lepsze.
Owszem, jeśli już porównywać drób tuczony w gospodarstwie, to kaczka ponad
kurę, no ale ja nie o kurze mówiłam, lecz o kogutku, a raczej już kapłonku
- mięsko niesamowite, nie bez powodu w dawnych czasach ponad kapłona nie
było drobiu lepszego i wiem, dlaczego :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|