Data: 2000-08-31 10:34:31
Temat: Re: Zrazy - mielone???
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Niuska" <n...@p...top.pl> wrote in message
news:xbpr5.1583$lY4.28870@news.tpnet.pl...
> a u nas (kujawsko-pomorskie) zrazy to zawiniete bitki, w srodeczku
znajduje
> sie kawalek skorki od chlebka, kawalek sloninki lub boczku czy innej
> kielbaski w zastepstwie, co niektorzy dodaja tez kawalek ogorka kiszonego
no
> i oczywiscie cebulka, wszystko spiete wykalaczkami i opieczone
> Pozdrawiam
> Justyna
>
>
A moje zrazy wyglądają tak: bitki- mogą być wołowe lub wieprzowe(z
szynki)posmarowane musztardą, na to boczek wędzony pokrojony w kosteczkę,
cebulka w piórka, podłużny kawałek ogóraska kiszonego.Zawinąć, spiąć
wykałaczką-obsmażyć na patelni na złoto( od tego zależy potem kolor sosu)
przełożyć do garnka i dusić z niewielką ilością wody i vegety...Pycha!
|