Data: 2005-11-08 01:18:07
Temat: Re: Zsiadle mleko ...
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 7 Nov 2005 13:36:11 +0100, "dexth" <d...@i...pl> wrote:
>
>> jest to wykonalne pod warunkiem dodania do rzeczonego płynu
>> produktu posiadającego "żywe kultury bakterii"
>>
>> czyli jakiś kefir albo cos takiego..:)))))
>
> i utrzymywac w temeraturze 40 stopni. Mozna garnek oblozyc recznikem i
>jeszcze obwinac koldra.
Bzdura - w czterdziestu stopniach to glownie grzybki jogurtowe beda
dzialac, baktrie kwasu mlekowego wola chlodek (i wieksze stezenie
soli...).
Na cieplo to sie jogurty robi - zsiadle mleko to raczej okolo 15
stopni wymaga
>
>--
>Pozdrawiam
>dexth
>d...@i...pl
>
>
|