Data: 2014-10-16 11:15:47
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: Trybun <I...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-10 16:03, FEniks pisze:
> W dniu 2014-10-10 12:31, Trybun pisze:
>> W dniu 2014-10-08 19:14, FEniks pisze:
>>> Skoro nie widzisz tych uzasadnień, to trudno. Mam nadzieję, że
>>> przynajmniej inni widzą więcej.
>>> A może po prostu tylko prowokujesz?
>>>
>>> Ewa
>>>
>>
>> Nie widzę, tylko i tylko z tego powodu o to zapytałem.. Jednak coś
>> jak widać stoi na przeszkodzie aby uzyskał sensowną odpowiedź.
>
> Polecam mój post z 1.10.2014 godzina 13:20 w tym wątku. Jeśli jednak
> jest z tym jakiś problem, to powtórzę:
>
> "Dla mnie to po pierwsze wygląd (głównie kolor). A ten, jak wiadomo,
> ma duży wpływ na doznania smakowe. Po drugie - konsystencja. W typowej
> zupie grzanki czy płatki migdałowe się po prostu zatopią, a chodzi o
> to, by utrzymywały się na powierzchni jak najdłużej.
> Poza tym ukrywanie składników też się czasem przydaje. Przed
> jedzeniowymi maruderami.
> A już poza wszystkim - smakuje inaczej. Można sobie zrobić eksperyment
> - jedną porcję zmiksować, a drugiej nie."
>
> Ewa
>
Musiałem przegapić. Dzięki za przypomnienie. Wydaje się uzasadnienie ma
sens. I jak piszesz, w sezonie na cukinię za eksperymentuję z obydwoma
wersjami tej zupy, o efektach tego eksperymentu postaram się
poinformować na grupie. I tak na koniec - dzięki za przepis, wygląda
naprawdę smacznie.
|