Strona główna Grupy pl.rec.dom Zupki z torebki. Re: Zupki z torebki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zupki z torebki.

« poprzedni post następny post »
Data: 2015-02-17 22:17:47
Temat: Re: Zupki z torebki.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Tue, 17 Feb 2015 13:10:19 -0800 (PST), k...@g...com
napisał(a):

> W dniu wtorek, 17 lutego 2015 22:07:04 UTC+1 użytkownik XL napisał:
>> Dnia Tue, 17 Feb 2015 12:49:28 -0800 (PST), k...@g...com
>> napisał(a):
>>
>>> W dniu wtorek, 17 lutego 2015 21:41:33 UTC+1 użytkownik XL napisał:
>>>> Dnia Tue, 17 Feb 2015 21:02:58 +0100, Przesmiewca napisał(a):
>>>>
>>>>> k...@g...com napisał(a):
>>>>>
>>>>>>Wyglądała na zwykłą. Jakiś profesor od jedzenia omówił skład zupy z torebki. I
nic tam nie znalazł takiego co może zaszkodzić
>>>>>
>>>>> Zamiast pierdolic farmazony po grupach, idz do sklepu, wez do reki pare zupek i
poczytaj sklady. To
>>>>> nawet producenci nie ukrywaja, co dodaja, no ale to przeciez mowi "jakis"
profesor, co tam wiedzą
>>>>> producenci. Ale pewnie jak jedna zupka nie miala chemi, to innych producentow
przeciez tez nie moze
>>>>> miec.
>>>>>
>>>>> A tak powazniej pare lat temu na sieci byl filmik pokazujacy czas trawienia
makaronu z zupy
>>>>> tradycyjnej i tej z torebki - oba pokarmy powedrowaly do zoladka z
miniaturowymi kamerami.
>>>>> Na yt pewnie gdzies lezy ten material, to sobie mozna zobaczyc wartosc tego
produktu.
>>>>>
>>>>>> Czytam a to E to antyzbrylacz taki sam jak w zwykłej mące.
>>>>>
>>>>> Do maki sa jeszcze dodawane srodki przeciwplesniowe, nie tylko antyzbrylacze.
>>>>> A dodatkow do skladnikow uzytych do zrobienia produktu producent
>>>>> w mysl prawa junii nie musi wymieniac.
>>>>
>>>> 100/100
>>>
>>> To twoje i przygłupcy IQ
>>
>> Idź ty już do tych swoich torebkowych zupek, boś już tak durny, że
>> potwierdzasz sobą spożycie glutasoli, a jest szansa, że wkrótce glutaminian
>> spowoduje, iż nie naciśniesz nawet celnie klawisza.
>> Juz wiadomo, od czego ten polski naród tak na potęgę głupieje:
>>
>> "Glutamina (kwas glutaminowy) jest naturalnie występującym aminokwasem
>> znajdującym się w wielu produktach spożywczych w różnych stężeniach. Jego
>> naturalne stężenie zwykle nie przekracza 0,1 g/100 g produktu. W 1908 r.
>> japoński uczony prof. Kikunae Ikeda wyizolował z listownicy ? wodorostu ?
>> kwas glutaminowy, który sam w sobie nie ma wyrazistego smaku, ale doskonale
>> podkreśla intensywność innych.
>> E 621 = glutaminian sodu
>>
>> Glutaminian sodu dziś syntetyzowany jest chemicznie ? szybko rozpowszechnił
>> się jako przyprawa znana ?istotą smaku?. Obecnie stosuje się go w coraz
>> większej ilości w celu wydobycia i wzmocnienia smaku produktów spożywczych.
>> Dodaje się go w ilościach 0,2-0,8 g/100 g produktu.
>>
>> W ciągu roku produkuje się 400 tysięcy ton glutaminianu sodu, a znajdziemy
>> go w: kostkach rosołowych, vegecie i innych suszonych jarzynkach,
>> mieszankach ziołowych, przyprawach do mięsa, soli ziołowej, czosnkowej,
>> zupach w proszku, sosach w proszku i gotowych w słoikach, keczupie oraz w
>> produktach, które po rozrobieniu mają intensywny smak i zapach.
>>
>> Glutaminian sodu nie jest obojętny dla układu nerwowego.
>>
>> Kwas glutaminowy, który przekształca się w glutaminian, jest jednym z
>> najważniejszych neuroprzekaźników w mózgu. Umożliwia przekazywanie impulsów
>> w centralnym systemie nerwowym. Jednak jego stężenie jest bardzo małe
>> (poniżej 8-12 ?M). Natomiast glutaminian sodu może powodować wzrost
>> stężenia neuroprzekaźnika ? wówczas neurony zostają nadmiernie pobudzone. W
>> zależności od tego, jak wrażliwy jest organizm, taki stan komórki nerwowej
>> może doprowadzić do jej śmierci."
>>
>> http://dziecisawazne.pl/glutaminian-sodu/
>
> Nie musisz udowadniać po raz kolejny że jesteś idiotka.

Mam pięć torebek zupki w proszku na zbyciu - wysyłam ci pocztą, i tak już
bardziej ci nie zaszkodzą :->

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.02 k...@g...com
18.02 XL
18.02 Borys Pogoreło
18.02 k...@g...com
19.02 Pszemol
19.02 wolim
19.02 k...@g...com
19.02 XL
19.02 adam
19.02 Pszemol
19.02 XL
19.02 k...@g...com
19.02 Pszemol
20.02 wolim
Wkłady do zniczy...
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Prasa do oleju na użytek domowy
Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
jak dotrzeć do głowicy baterii
Kuchenka gazowa z regulacją temperatury
Mleko w ekspresie
Klejąca się jak gile z nosa rączka noży FISKARS - jak się pozbyć tej klejącej warstwy?
BLUM Aventos HF - brak powolnego domykania
Do czego i jak wykorzystac 'odpad' wody z filtra RO w kuchni?
gazociag - niski srednie wysokie cisnienie
Jak podmienic halogenki na ledy?
Jakie zarówki E27?
Szafki do samodzielnego montazu
Piekarnik z mikrofalą 2w1
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem