Data: 2002-10-01 19:22:12
Temat: Re: ?? a ja o canelloni
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
halszczak wrote:
> 1. Rozgrzewamy masełko, tak z pół kostki.
kosteczki
> 2. Sypiemy na nie mąkę, tak ze 3-4 łyżki.
mączkę, łyżeczki
> 3. Zasmażamy na biało.
> 4. Wlewamy półtora szklanki śmietany (obowiązkowo 30%).
szklaneczki śmietanki
> 5. Podgrzewamy, ciągle mieszając (uważając, aby nie zawrzało, bo się zważy
> i nici z sosiku).
> 6. Jeżeli zrobią się grudki (małe!!), możemy przetrzeć przez drobne sitko.
> 7. Polewamy canelloni i podajemy (względnie zapiekamy).
canelli, cannelcini
> Ad. 4. Zamiast śmietany można dać mleko, ale (moim skromnym zdaniem) to
śmietanki, mieczka
> nie jest to.
> Smacznego Artur
Arturek
nie mogłem się postrzymać
Waldeczek w domku
|