Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin2!goblin.s
tu.neva.ru!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
1.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <ii6l0l$qvp$1@inews.gazeta.pl>
<e...@i...googlegroups.com>
<e...@4...net> <ii7g49$jd1$1@inews.gazeta.pl>
<vyhf3gh4jm2h$.1n6tnvrrcro1m$.dlg@40tude.net>
<ii8cmb$bsv$1@inews.gazeta.pl> <1...@4...net>
<4d47f92d$0$2495$65785112@news.neostrada.pl>
<y...@4...net>
Subject: Re: automat do chleba raz jeszcze
Date: Tue, 1 Feb 2011 14:40:39 +0100
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Lines: 49
Message-ID: <4d480d66$0$2452$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.243.186
X-Trace: 1296567654 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2452 83.6.243.186:1541
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:334295
Ukryj nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:yh0dn7jdeo2w.jo8qeqemzno0.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 1 Feb 2011 13:14:22 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1610qn8hjbw2u.6iaa8abnmro.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 01 Feb 2011 08:28:07 +0100, Witek napisał(a):
>>>
>>>> Ikselka brought next idea :
>>>>> Dnia Tue, 01 Feb 2011 00:20:38 +0100, Witek napisał(a):
>>>>>
>>>>>> After serious thinking Ikselka wrote :
>>>>>>> Dnia Mon, 31 Jan 2011 12:48:32 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> Wyjmuj od razu. Inaczej zwilgotnieje i straci chrupkość.
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> I się nie da mieszadeł wyjąć.
>>>>>>
>>>>>> To akurat nie jest prawdą, daje się bez wiekszych problemów.
>>>>>
>>>>> Jak długo masz maszynę?
>>>>> Za jakiś czas się już nie da.
>>>>>
>>>> Obecną bodajżde 6 rok ;-)
>>>>
>>>
>>> Ja mam jedną, która obecnie stoi na półce nieużywana. Mieszadła jakieś
>>> chropowate się zrobiły i przestały wychodzić z ciasta.
>>>
>>> Dla mnie najlepsze jest pieczenie w piecu. Maszyny używałam krótko, ten
>>> zakup to niewypał - nie dopieczony wierzch chleba, chleb niedostatecznie
>>> wyrośnięty, więc gniotowaty, no i te dziury/wyrwy po mieszadłach w
>>> spodzie...
>>
>> Hm, przecież kolor skórki ustawia się w trzech poziomach,
>
> No właśnie! - i zawsze niedopieczona.
>
>> resztę reguluje
>> się dodatkiem cukru do ciasta...
>
> Cukru? Jeszcze więcej? Dodaję tyle, co do zaczynu trzeba, ani grama
> więcej.
Słyszałaś o karmelizacji?
|