Data: 2006-04-04 07:18:24
Temat: Re: babka gotowana
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zazwyczaj otwieram formę i sprawdzam, czy przypadkiem na wierzchu nie jest
> jeszcze surowa. Niżej zawsze jest "upieczona". Zdarza się, że na samej
górze
> jeszcze trochę "pływa" i wtedy ponownie przykrywam pokrywką i gotuję
jeszcze
> około pół godziny. Babce nic się nie dzieje poprzez otwarcie foremki.
Zrobiłam wczoraj babkę według Twojego przepisu. Wyszła bardzo smaczna, ale
chyba rzeczywiście trochę "niedopieczona";-) na górze, bo ma w tej strefie
ok. 1 cm grubości zakalec.
Następnym razem zajrzę i jak będzie trzeba dłużej pogotuję.
Powiedz mi proszę, czy zawsze robisz to ciasto z margaryną czy robiłaś też z
masłem?
pozdrawiam
Basia
|