Data: 2002-05-29 08:37:09
Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Iza" <c...@o...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ad1tm1$4s4$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "szanna" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:ad1tbv$ijh$2@news.tpi.pl...
> > Cześć!
> > Jak zrobić do kalafiora bułkę tartą z masłem, aby nie była nasiąknieta
> > masłem .
> > Najwierw podrumieniam troszeczkę bułkę na suchej patelni, z boku
> rozpuszczam
> > masło i jak robią się bąbelki mieszam z bułką. Gdzie tkwi bład.
> > Ania
>
> W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
> --
Joanno, jestes pewna? Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze do
bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze w ten
sposob mniej masla wsiaka w bulke. Ale moze sie myle...A wiec, jak Ty to
dokladnie robisz? Mnie wychodzi strasznei duzo masla, z checia bym je troche
ograniczyla).
Iza
|