Data: 2002-05-29 08:40:47
Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iza" <c...@o...net.pl> napisał w wiadomości
news:ad23vs$kal$1@news.onet.pl...
> > W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
> > --
>
> Joanno, jestes pewna? Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze
do
> bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze w
ten
> sposob mniej masla wsiaka w bulke. Ale moze sie myle...A wiec, jak Ty to
> dokladnie robisz? Mnie wychodzi strasznei duzo masla, z checia bym je
troche
> ograniczyla).
A ja nie mam chęci ograniczenia i masła ma być dużo, ale bułeczka chrupiąca,
a nie nasiąknięta/ciapowata - chyba, że chodziło o ilość masła do bułeczki,
a nie o smak... który ja miałam na myśli...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|