Data: 2002-10-28 09:57:08
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "anet" <a...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzięki ale jestem totalną niezdarą jesli chodzi o kuchnie. Kiedy dodać ten
ocet . Na początku czy na koncu.
Z góry dzięki
Użytkownik "zGosiula" <z...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:3DBCFAF9.9090606@poczta.onet.pl...
> anet wrote:
> >
> > Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic
żeby
> > był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
>
> Ja zakwaszam winnym octem. Można też zakwaszać cytryną. No i buraków
> musi być w nim nie za mało ;-). W środowisku kwaśnym wywar z buraków
> jest buraczkowy ;-). Można ew. dodać nieco koncentratu barszczu z butelki.
>
> --
> Gosia
> wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
> -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
> Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
>
|