Data: 2003-07-08 08:27:32
Temat: Re: bigossssssssssssss
Od: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tamara maciek" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:becera$lpt$1@news.onet.pl...
> jak macie jakies tipsy odnosnie dobrego polskiego bigosu to prosze piszcie
>
> pozdrowionka Maciek
Nalepszy jak wiadomo jest stary bigos. Jest jednak kilka sztuczek, ktore
pozwalaja udawac, ze bigos jest stary juz w dniu gotowania. Smak takie
bigosu uzyskuje sie dodajac zgniecione jagody jalowca. Inna wysmienita
sztucza nadajaca bigosowi starego koloru jest dodanie drobno posiekanej
cebuli spalonej na smalcu na wegiel (Oczywiscie rkotworcze jak wszystkie
dobre rzeczy ;o). Na koniec mozna zas dodac do bigosu jednego startego
surowego ziemniaka, co spowoduje, ze bigos bedzie mial rowniez konsystencje
starego
Czarek
|