Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "eM" <...@...c>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: biszkopt (chyba OT, bo tylko marudze)
Date: Tue, 22 Feb 2005 12:58:09 -0000
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: m...@p...onet.pl@81.171.158.34
Message-ID: <cvfa8v$n8$1@news.onet.pl>
References: <cvd2ch$auq$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: 81.171.158.34
X-Trace: news.onet.pl 1109077087 744 81.171.158.34 (22 Feb 2005 12:58:07 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Feb 2005 12:58:07 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:232762
Ukryj nagłówki
"Magdalena Bassett" pisze:
> proponuje moj przepis, wielokrotnie wyprobowany przez grupowiczow,
> ZAWSZE sie udaje:
>
> http://tinylink.com/?2HZ8gVqvrr
A dziekuje :-). Korzystalam z innego przepisu, ciut inne proporcje.
Mysle, ze przepisow na biszkopt jest wiele, ale w Twoim wyraznie stoi,
zeby nie mieszac dodanej maki mikserem, tylko lyzka. Wedlug mnie ta
technika przesadza o tym, ze biszkopt sie udaje. Moj sobotni wypiek juz
w czasie przygotowywania wydawal mi sie podejrzany, bo ubite bilka
stracily na objetosci po dodaniu maki i energicznym wymieszaniu
wszystkiego mikserem.
Nie umiem jednak wyjasnic sobie nastepujacych po sobie wydarzen:
1. bialka utrzepane na puch leciutki podwoily, co tam podziesietnily
swoja objetosc :-)
2. masa wyraznie opadla po dodaniu do niej maki i potraktowaniu
mikserem :-(
3. podczas pieczenia biszkopt wyrosl ogroooomnie :-)
4. wyjety z piekarnika :-(
Stad ta hustawka emocji, bo jakby on wcale nie wyrosl, to by mi nie
bylo az tak wstyd i glupio ;-)
Pozdrawiam serdecznie,
eM w fartuchu detektywistycznym
|