Data: 2005-02-22 18:28:34
Temat: Re: ... (chyba OT, bo tylko ...)
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> Grzeje niecale pol litra mleka z wanilia i cukrem,
Oj, smacznosci opisujesz. U nas na poludniu podaja bread pudding,
podobnie robiony, z sosem karmelowo-rumowym. Sprobuj, jest to bardzo
pyszny dodatek:
Sos karmelowo-rumowy do budyniu chlebowego
2 lyzki cukru
2 lyzki masla
1/4 szklanki wody
2 lyzki rumu albo olejek rumowy - kilka kropel do smaku
Cukier skarmelizowac na patelni az bardzo ciemny, nie mieszac, tylko
poruszac patelnia, dodac maslo, dodac wode, poczekac az sie rozpusci i
schlodnieje chwile, dodac rum lub olejek, i podac w sosjerce do polewania.
Magdalena Bassett
|