Data: 2005-02-22 18:37:12
Temat: Re: ... (chyba OT, bo tylko ...)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 22 Feb 2005 10:28:34 -0800, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>> Grzeje niecale pol litra mleka z wanilia i cukrem,
>
>Oj, smacznosci opisujesz. U nas na poludniu podaja bread pudding,
>podobnie robiony, z sosem karmelowo-rumowym. Sprobuj, jest to bardzo
>pyszny dodatek:
>
>Sos karmelowo-rumowy do budyniu chlebowego
>
>2 lyzki cukru
>2 lyzki masla
>1/4 szklanki wody
>2 lyzki rumu albo olejek rumowy - kilka kropel do smaku
>
>Cukier skarmelizowac na patelni az bardzo ciemny, nie mieszac, tylko
>poruszac patelnia, dodac maslo, dodac wode, poczekac az sie rozpusci i
>schlodnieje chwile, dodac rum lub olejek, i podac w sosjerce do polewania.
>
>Magdalena Bassett
No to odzaluje troche bardzo dobrego rumu, bo karmelowe rzeczy
bardzo lubie i pomysl z rumem mi sie podoba!
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|