Data: 2005-02-22 16:22:34
Temat: Re: bread & butter pudding
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Krysia Thompson" pisze:
> Grzeje niecale pol litra mleka z wanilia i cukrem, jak BARDZO
> gorace wrzucam jaja (bez skorupki, jak ktos musi wiedziec ;PP ),
O - jest roznica, bo ja nigdy jeszcze nie podgrzewalam mleka, tylko
zime mieszalam z cukrem. Jajka - owszem - jak Ty, bez skorupek :-)
> w plaskim dosc naczyniu ukladam plastry/kromki panettone grubosci
> tak z poltora do dwoch cm , dorzucam w szpary rodzynek
A ze skorke od chleba odkrawasz i natychmiast zjadasz, bo tu sa dwie
szkoly?
> wiorkami masla okladam gore tego cuda, posypuje cukrem
Ehm, to tez mozna zepsuc :-). Ja w pospiechu niedoczytalam, ze maslo
nie bylo "unsalted". No pewnie, gapa ze mnie. I to niemala :-)
> jak piekarnik za goracy to sie to troche warzy i podplywa
> przezroczysta serwatka (chyba).
Nie chyba, tylko na pewno :-PPP
Pozdrawiam serdecznie,
eM, tez glodna
|