Data: 2001-12-05 16:14:23
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...
Od: <s...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Deuter" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ul56o$cga$1@news.onet.pl...
> Użytkownik <s...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ukv2v$j7n$1@news.tpi.pl...
> > Użytkownik "Deuter" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:9uijus$4su$1@news.onet.pl...
> > > Do tego surówka i wychodzi całkiem smaczne danie obiadowe.
> > > Kapelusze opłukać, posolić popieprzyć. W międzyczasie przygotować
> ciasto:
> > 1
> > > szkl. mąki, 1/2 szkl. piwa, 1 jajko, sól, pieprz (tak od serca ;))).
> > > Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Kapelusze
> > > maczać w ciecie i smazyć na oleju na rumiano.
> > > Smacznego
> >
> > czy probowales tego przepisu zamieniajac boczniaki na inne grzyby?
> > np. kapelusze podgrzybkow, borowikow (swieze) lub suszone namoczone i
> > podgotowane?
> Nie probowalem, ale pewnie bedzie jeszcze smaczniejsze - lesne grzyby sa
> bardzo aromatyczne. Moze wyjsc calkiem smaczna potrawa wigilijna.
nie bede ukrywac, ze w tym celu pytam :)
u mnie w domciu zawsze podaje sie kapelusze podgrzybkow lub borowikow w
panierce, ale twoj przepis podzialal na moja wyobraznie i chyba wyprobuje w
najblizszy weekend jesli mam wprowadzac nowa potrawe na wigilijny stol :)
skrzacik
|