Data: 2011-12-08 19:26:42
Temat: Re: cappucino
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 8 grudnia 2011, 14:06:51 UTC+1 użytkownik Maciej Bojko napisał:
> >> To nie kotlet z karczku - pełne mleko ma ok. 3,5 % tłuszczu. Spaliny
> >noo tłuszcz, białka, etc - nie bardzo mam zuafanie co z tego robią
> >mikrofale.
> Znaczy, konkretnie co takiego robią mu mikrofale, i dlaczego gorący
> garnek lub patelnia mają być bezpieczniejsze?
No właśnie. Też mnie to intryguje.
Kiedyś ktoś mi powiedział, że mikrofale mogą zmieniać strukturę potrawy - np.
naleśnik może być odczytany przez żołądek jako trawa. Gdy tą wiedzą podzieliłam się z
dwoma doktoryzującymi się z biologii facetami, ci spojrzeli na siebie, przenicowali
się wzrokiem i zadali pytanie "czyżby możliwe było rozerwanie wiązań
międzycząsteczkowych? - E, nie - sami sobie odpowiedzieli. Na to trzeba zbyt dużo
energii. I dalej wkładali swoje potrawy do mikroweli.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|