Data: 2008-01-01 17:55:44
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> wrote in message
news:flduju$qki$1@news.onet.pl...
> Dziś robiłam już drugie podejście do pieczenia chleba w garnku rzymskim.
> Za pierwszym razem musiałam go dosłownie wykrawać z formy, bo niczym jej
> przed nałożeniem ciasta nie wysmarowałam - bałam się, że tłuszcz zatka
> pory w garnku.
> Za drugim wysmarowałam masłem i wysypałam płatkami owsianymi (nie miałam
> otrębów). Niestety spód przykleił się mocno, a boki częsciowo, więc
> ostatecznie część też trzeba było wykroić, choć wyglądało to lepiej niż
> poprzednio.
> Jak sobie poradzić z przyklejaniem chleba do tej formy? Ktoś ma
> doświadczenia w tej kwestii?
> Poza tym chleb wyszedł rewelacyjny - odpowiednio wilgotny, bez zakalca.
> Jedyny problem, że nie mogę go wyjąć z formy.
>
> Pozdrawiamy
> Barbara, Marysia i Ktoś :-)
Pewnie dzień wcześniej zalać wodą sam garnek.
|