Data: 2008-01-01 18:49:22
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:308cd4fd-4368-4d3a-b6b3-7bc0181d1944@21g2000hsj
.googlegroups.com...
On 1 Sty, 18:51, "Barbara K." wrote:
> Dziś robiłam już drugie podejście do pieczenia chleba w garnku rzymskim.
> (...)
> Jak sobie poradzić z przyklejaniem chleba do tej formy? Ktoś ma
> doświadczenia w tej kwestii?
> Poza tym chleb wyszedł rewelacyjny - odpowiednio wilgotny, bez zakalca.
> Jedyny problem, że nie mogę go wyjąć z formy.
Ja tam jeszcze nie zmobilizowałam się do pieczenia chleba.
Ale przypominam sobie, że najbardziej tradycyjny sposób, to pieczenie
bułek chlebowych bezpośrednio na popiele (no, wymiecionym).
Czy takiej bułki nie można wypiec na papierze do pieczenia?
Ja piekę w dwu aluminiowych (PRL !!!) żebrowanych keksówkach, ale
apokojnie mozna użyć każdej dowolnej formy np. tortownicy lub blachy na
ciasta. Wysmarowanej masłem lub margaryną i wysypanej tartą bułką.
|