Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrzan Re: chrzan

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: chrzan

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chrzan
Date: Thu, 5 Apr 2007 17:08:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <ev33ef$fdi$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ev2a1e$ih8$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abbt226.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1175785744 15794 83.6.209.226 (5 Apr 2007 15:09:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Apr 2007 15:09:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 000730-4, 2007-04-05), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294506
Ukryj nagłówki


"Anka P." <t...@a...pl> wrote in message
news:ev2a1e$ih8$1@nemesis.news.tpi.pl...

Wszystko zależy od tego, co i do czego z chrzanu ma być zrobione, wtedy
receptura jest adekwatna do potrzeb. Najprościej i bez łez można końcowy
efekt uzyskać kupując chrzan tarty, łagodny lub ostry w sklepie. Tu tez
najlepiej dobierać ostrość możliwościami przewodu pokarmowego domowników.
Taki chrzan - prosto ze słoika nadaje się na chleb z salcesonem lub do
golonki. Ostry do sosów, tych zimnych jak i gorących.
Do żurku, do ćwikły... Do sosu zimnego wiosennego - świeżo tarty chrzan
i posiekana rzodkiewka wymieszane z bardzo dobra gęstą śmietaną (trochę soli
do smaku) - cudowna rzecz - podane natychmiast - gdyz podchodzi sokiem z obu
składników - mozna uzyc znowu ze słoika - pamiętając jednak o tym, że
słoikowy jest zakwaszany.
Zimny sos do jajek na twardo - dobra świąteczna przekąska do wódki
czystej, lub na najnormalniesze śniadanie bez alkoholu.
Gorący sos - do ozorków gotowanych, do sztuki mięsa - rosołowe wołowe,
gotowane - pokrojone w plastry, do ziemniaków i buraczków + ogórek kiszony -
w tym przypadku rosół z makaronem z odrobiną przyprawy Maggi lub zielonego
lubczyku, ewentualnie przyprawy Tabasco.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.04 Panslavista
06.04 Krzysztof Tabaczynski
06.04 Felinity
06.04 Panslavista
06.04 Lia
06.04 Felinity
07.04 cherokee
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6