Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chwalę jagodzianki Maliny Re: chwalę jagodzianki Maliny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: chwalę jagodzianki Maliny

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.icp.pl!news.icp.pl!not-for-
mail
From: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chwalę jagodzianki Maliny
Date: Sun, 24 Jul 2005 16:02:24 +0200
Organization: ICP News Server
Lines: 44
Message-ID: <dc071h$aea$1@opal.icpnet.pl>
References: <dbvl47$l6j$1@opal.icpnet.pl> <dbvnal$gdd$1@news.interia.pl>
NNTP-Posting-Host: c123-34.icpnet.pl
X-Trace: opal.icpnet.pl 1122213745 10698 62.21.123.34 (24 Jul 2005 14:02:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@o...icpnet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 24 Jul 2005 14:02:25 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244137
Ukryj nagłówki

> Ja nie piekłam ani w tamtym roku, ani w tym. A chciałabym. Gdzie znajdę
> przepis?
> Dziękuję.

Wklejam i życzę smacznego :-)

"Jagodzianki

Ciasto:
50 dag przesianej maki pszennej
2 jajka
1/2 szkl. cukru
czubata łyzka masla lub margaryny
5 dag drozdzy
1 szkl. mleka
szczypta soli

Nadzienie:
50 dag jagod
2 lyzki bulki tartej
3 lyzki cukru
2 paczki cukru waniliowego
1 jajko i troche mleka do posmarowania buleczek

Z drozdzy, lyzki cukru, lyzki mąki i szklanki cieplego mleka zrobic
rozczyn i odstawic go do wyrosniecia w cieple miejsce. Jajka ubic z
cukrem. Przesiac mąke do miski i wlac do niej wyrosniety rozczyn,
wymieszac, dodac jajka z cukrem i roztopione letnie maslo. Wyrabiac tak
dlugo az ciasto zacznie odstawac od reki. Wyrobione ciasto odstawic w
cieple miejsce do wyrosniecia.
Teraz jagody wsypac do jakiegos naczynia (miseczka) i wymieszac z
cukrem, cukrem waniliowym i tarta bulka.
Kiedy juz wyrosnie ciasto, odrywa z niego kawalki rozplaszczac na
dloni, lyzka nalozyc farsz jagodowy, zlepic dokladnie, zeby nie
wyplynelo i formowac buleczki. Ulozyc je na wysmarowanej tluszczem
blasze (odstepy miedzy niemi musza byc spore) i znow odstawic w cieple
miejce do wyrosniecia. Kiedy urosna posmarowac je jajkiem zoztrzepanym z
mlekiem i wstawic do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (mozna
troche mniej) i piec do momentu az sie slicznie zrumienia."

Pozdrawiam.
Barbara


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.07 Małgosia
26.07 bebekot
26.07 Barbara K.
26.07 Julita Cygan
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?