Data: 2003-01-24 13:39:37
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Obywatel Aga napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:
> może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
> jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
1. Dobry ser. Już niżej grupowiczki pisały o Mozarelli, a ja dorzucę od
siebie, że nawet zwykły "Mazurski" się w tej roli sprawdza. Wystarczy
tylko pamiętać o tym, aby:
2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
Inaczej stwardnieje.
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|