Data: 2003-01-24 14:02:10
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:b0rfee$9pc$1@news.tpi.pl...
> 2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
> piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
> Inaczej stwardnieje.
> Z poważaniem
> PZ
pizze z oblozeniem pieke ok 20 min cala duza blache w piekarniku w 200 st
gazowych
(sprawdzam rant czy zloty i lekko odchylam nozem dol ciasta- czy juz lekko
zezlocony a nie bialy). Jesli tak, to wyjac , posypac serem i wlozyc
doslownie na 3-4 minuty ta mozarelle aby sie stopila. Jesli serem oblozymy
pizze od surowego stanu- to ser bedzie popalony i juz nie taki...
Jola L-L
|