Data: 2009-04-08 16:50:05
Temat: Re: ciasto francuskie - warto robić samemu?
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ania_678" <a...@g...com> napisał w wiadomości
news:2ed3d9b3-7a02-444a-a4dd-21c845c49b3e@n20g2000vb
a.googlegroups.com.
..
Witam serdecznie wielbicieli kuchni! :)
Proszę o poradę w następującej kwestii: od dłuższego czasu zabieram
się do wypieku ogromnej ilości rogalików i innych najprzeróżniejszych
przysmaków z ciasta francuskiego (którego nigdy wcześniej nie
przygotowywałam). Przed klasycznym zakupem w sklepie /supermarkecie/
powstrzymuje mnie nieufność do wszystkiego co "gotowe". Czy ktoś z Was
przygotowywał już sam to ciasto? Czy czasochłonność jest
rekompensowana przez smak (albo cokolwiek innego)? A jak sprawa ma się
z ceną?
Samodzielne wyjdzie ci taniej. Wszystko jedno - z masła czy z
margaryny, ale trzeba mieć nie tylko ogólne pojęcie o cieście
francuskim, 3 dni czasu i cierpliwość, by gotowy wyrób pięknie dzielił
się na listki a nie był półfrancuską bułą.
|