Data: 2007-01-29 22:14:50
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miasta?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisał(a):
> Wydaje mi sie , ze cannelloni i manicotti roznia sie tylko ksztaltem
> makaronu (jedne tuby sa gladkie, drugie karbowane) Mozna zamrazac z
Prawdę mówiac z karbowanymi w 3 miescie sie nigdy nie spotkalam;-(
> naczyniem, potem to naczynie zamrozone wstawiasz do piekarnika i po 30
> minutach jest gotowe. Danie moze byc uprzednio upieczone, albo
> przygotowane tylko do momentu, gdy jest gotowe do wlozenia do pieca.
> Najlepiej, jak te naczynia sa metalowe - takie gotowe owalne blaszki do
> zapiekania, tego typu, jak na tym zdjeciu:
>
> http://www.alltimeparty.com/products.htm
Strasznie Ci dziekuję. Zamrazanie, to moj slaby punkt, bo własciwie
wszystko robie na bierzaco
> Generalnie: przygotowujesz nadzienie, np. ser ricotta plus jajko, sol,
> pieprz, troche pesto, troche startego parmezanu, wymieszac. Nadziac tym
> podgotowane tuby, zalac dobrym czerwonym sosem do spaghetti, posypac
> startym parmezanem, zamrozic, albo piec 30-40 minut w 160 C. Zamrozic,
> albo podac.
[ciach]
Jeszcze raz bardzo, bardzo Ci dziękuję, takie pzrepisy, to perełki dla
mnie;-)Wkładam do specjalnego foldera
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
|