Data: 2004-01-23 19:17:15
Temat: Re: co do pieczonych ziemniaków?
Od: "Trepczyk Stanislaw" <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> Pieczone ziemniaki
> Duze, podluzne ziemniaki umyc i kazdy zawinac szczelnie w folie
aluminiowa.
> Umiescic w piecu o temp. 200C na tak dlugo, az beda miekkie, gdy sie je
> nacisnie. Odwinac z foli, naciac wzdluz i scisnac "w pasie" zeby sie
> ziemniak otworzyl. Na wierzch mozna dodac:
>
Hej!
Zapytalem sie bo ....ostatnio robolem wolowinkie po burgundzku gdzie jako
.."podklad" byly ziemniaki pieczone.I takowe ziemniaki zrobilem tak:
Obralem sredniej wielkosci ziemniaki ,przekroilem na pol nastepnie
ugotowalem jakes 10 minut w osolonwej wodzie.Odcedzilem i przelozylem do
zaroodpornego pojemnika dodalerm lyche masla i pieklem w piekarniuku jakes
30 minut.Wyszlo mi super.Tak stwierdzila "komisja"domowych zjadaczy.
Stanislaw z Gdanska
|