From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co na śniadanie
Date: Tue, 03 Dec 2002 11:56:19 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <k...@4...com>
References: <asi4cl$6ti$1@news2.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 45
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!plonk.apk.net!news.apk.net!gail.ripco.com!l-out.nntp.be!corp-gol
iath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:137278
Ukryj nagłówki
On Tue, 3 Dec 2002 12:25:13 +0100, "C_ann" <s...@w...pl>
wrote:
>Od jakiegoś czasu ciągle to samo: bułki z czymś tam (serki, wędlina), od
>czasu do czasu dla odmiany jajecznica lub pomidory w śmietanie z cebulką.
>Podajcie jakieś fajne pomysły na śniadanie (byle nie zbyt czasochłonne)
>
>Ania
>
zrob wlasne museli, zapcha Cie na amen ;))
platki owsiane, otreby, platki jakies jeszcze jesli sa
orzechy laskowe, wloskie , inne, pociachane
migdaly w kawalkach
nasiona rozne - sezam, slonecznik, moze byc dynia
rodzynki rozne i inny susz (jagody, zurawiny, wisnie, etc)
moga byc jakies tropikane rzeczy typu platki kokosa,
to wlozyc do wora plastikowego, dolac bardzo malo oleju
slonecznikowego (poniewaz nie pisze ile tych suchych rzeczy dac,
to tu lepiej zaczac od lyzeczki oleju) - zawsze mozna dolac
wiecej!, dobrze to wymiedlic, bo choc odrobineczka oleju doszla
wszedzie, poptrzasac etc, wysypac to na blache (blachy!), zeby
bylo mniej wiecej w jednej cienkiej warstwie, posypac troche
cukrem (mozna ten cukier dosypac do wora, przed miedleniem),
wstawic do piekarnika cieplego dosc, na ok 10-20 minut,
przewarcajac to od czasu do czasu - powinno wyschnac i chrupac.
jesli wysycha a dalej zwiedle to zwiekszyc cipelo, jak po max 10
minutach rodzynki zaczynaja czernic, - to zmniejszyc. jak
ostygnie przechowywac w sloju/pudelku. bardzo smaczne z zimnym
mlekiem i jeszcze posiekanymi np suszonymi morelami i nnymi
owocami, abo ze swiezymi owocami (np maliny...no dobra, nie
teraz, ale w ogole!!) i naturalnym jogurtem , albo waniliowym ;))
ja dawniej robilam takiepudlo tego na tydzien. szlo szybko
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|