Data: 2002-12-12 20:31:54
Temat: Re: co skopałem w bigosie
Od: "mamast" <m...@p...ckp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "lisio" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ataldi$ojo$1@topaz.icpnet.pl...
HOHOHOHOHOHO!!!!!!!!!
Z świątecznym pozdrowieniem Lisio z Lasu
Słuchajcie moi mili. Wykombinowałem bigos wczora z wieczora. Taki z
najlepszych kiełbach, boczków, przypraw, zeszłorocznych grzybków itp. itd
Mój first tajm bigosowania ......(zawężenie akcji).....
no i na końcu dolałem szklanice wytrawnego chorwackiego wina, i jeszcze
bigos podgotowywałem. Ktoś mi mówił że tą szklanicę to powinienem wlać tuż
przed pierwszym podaniem gotując.....
No ale do rzeczy dzisiaj przy przeżarciu sie kapuchy niestety trochę zjeżdża
tym winem i ma lekko kwaskawy smak - nie wiem czy od kapusty kiszonej (nie
było pełne 50/50 kapusty kiszonej z białą)
....no i jakieś sugestie z Waszej strony jakby tu poprawić smak???
Witam!
Kiedyś zrobiłam dokładnie to samo- niestety były to już święta i miałam
niemały problem. Tak naprawdę nie wiem, na czym polegał błąd (może w jakości
wina??) . W każdym razie ja dodałam wtedy powideł i pomogło!!
Pozdrawiam!
Magda
--
Pyzdry i podzieki
lisio zabigosowany
Pyrlandia
l...@p...onet.pl
GG 1651349
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3358368
|