Data: 2004-01-07 21:54:41
Temat: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hanna Burdon wrote:
>
> > Crčme fraiche to smietanka
> > (zazwyczaj 30%) to znaczy smietana slodka (nie polska kwasna)
> Poważnie??? A w Anglii pod nazwą creme fraiche sprzedają właśnie kwaśną
> śmietanę - tzn. nie jest aż tak kwaśna, jak nasza kwaśna, ale słodka też
> zdecydowanie nie jest! A jaką to ma we Francji konsystencję? Da się wylać z
> pudełeczka?
>
> Hania
W USA tez. Jak chce zastapic creme fraiche w przepisie, to mieszam pol
na pol slodka i kwasna smietane. A taka kupiona w sklepie w pudelku
(marki francuskiej) tez jest gestawa, nie az tak, jak kwasna, ale
bardziej gesta, niz sllodka. W smaku tez jest kwasniejsza od slodkiej.
MB
|