Data: 2017-04-03 20:01:20
Temat: Re: co zrobić z 'kipiącym' miodem
Od: Krycha <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 02.04.2017 o 23:13, Trefniś pisze:
> W dniu .04.2017 o 22:27 Krycha <k...@p...onet.pl> pisze:
>
>> W dniu 01.04.2017 o 21:32, Stokrotka pisze:
>>> Może fermentuje?
>>> Zrub miud pitny.
>>
>> A może przerwać, jeżeli to fermentacja, poddając miód temperaturze?
>
> Miód straci swoje zdrowotne cechy.
> Będziesz miała smaczniejszy cukier :)
>
> Może to coś pomoże:
>
> http://pszczelarstwo.hazuka.pl/miod/sfermentowany-mi
od
To może być przyczyna, że był za świeży.
No i nalany zbyt do pełna.
>
> http://www.miodybartkowiaka.pl/node/183
>
> Wydaje się, że decydujący jest smak miodu. Jeśli obrzydliwy - wyrzucić.
Nie jest obrzydliwy, ale jakiś dziwny w smaku.
Krycha.
|