Data: 2001-11-25 23:44:58
Temat: Re: creme brulee
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
kamila slawinska <k...@s...acedsl.com> a écrit dans le message :
p...@4...com...
> po pierwsze, dzien dobry, bom nowa. ze tez ja wczesniejna te grupe nie
> natrafilam!
> po drugie, jak temat wiadomosci wskazuje, zamierzam porwac sie na
> przygotowanie tego deseru. czy ktos z was ma moze wyprobowany przepis?
> najbardziej oniesmiela mnie czesc o karmelizowaniu cukru na wierzchu.
> czy piekarnik, ktory posiada poleczke wsuwana pod palenisko jest ok?
> czy macie moze jakie sdoswiadczenia w tym wzgledzie?
> no i najwazniejsze: jaka smietanka jest do tego najlepsza???
>
Czesc, jakos w szale imienin (przed chwila bylo Katarzyny, a Ty masz na imie
Kamila...) nie zauwazylam.
Nie chce Cie straszyc, ale nie jest tak latwo z crčme brűlée. Przypalic ja
specjalnym palnikiem, albo pod grilem, to male piwo, ale toto sie bardzo
latwo warzy, jezeli zrobisz za goraca bain-marie. Raczej na to trzeba uwazac
!
Aha, smietanka kremowka min. 30 %.
Ewcia
--
Niesz !
|