Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh
.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: k...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czekolada do picia
Date: 1 Jul 2004 08:09:06 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 50
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <6...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1088662146 26003 213.180.130.18 (1 Jul 2004 06:09:06
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Jul 2004 06:09:06 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 111.111.12.85, 212.14.63.61, 192.168.243.42
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90;
FunWebProducts)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206337
Ukryj nagłówki
> On Wed, 30 Jun 2004 23:22:18 +0200, "Agata" <a...@g...com.pl>
> wrote:
>
> >
> >U?ytkownik misiczka <s...@m...com> w wiadomoÂści do
> >grup dyskusyjnych napisa?:cbv07j$8f6$...@n...onet.pl...
> >> Witam :)
> >>
> >> Obejrza?am film "Czekolada" i zamarzy?a mi si? fili?anka prawdziwej,
> >g?stej
> >> i aromatycznej czekolady na gorÂąco z bitÂą ÂśmietanÂą na wierzchu.
> >> Przeszuka?am archiwum i google, ale jakoÂś nie natkn??am si? na ?aden
> >> przepis, ktĂłry gwarantowa?by taki efekt, jakiego oczekuj?.
> >>
> >> Ktokolwiek widzia?, ktokolwiek wie - b?d? wdzi?czna.
Raz sie skusilam na gotowa wloska czekolade w proszku, jedna torebka bialej,
jedna czarnej. Dokladnie obejrzalam sklad:
proszek kakaowy, cukier, mleko w proszku, sol, aromat waniliowy identyczny z
naturalnym, maizena....
No, geste bylo, owszem, takie budyniowate...
Qd nieentuzjastka
> >
> >przytocze za Alicja Toklas to co podpatrzyla u (slynacych z goracej
> >czekolady) Siostr w Nimes
> >
> >75g czekolady rozpuscic w litrze goracego mleka, doprowadzic do wrzenia i
> >gotowac na wolnym ogniu przez pol godziny. Potem ubijac przez 5 minut (!!!)
> >mocna,silna trzepaczka :)
> >
> >(a juz nie od siostr...na koniec, przed podaniem dodac wedle zyczenia bitej
> >smietany)
> >
> >agataw za Ksiazka kucharska Alicji B. Toklas
> >
>
>
> a ja to tam bym chciala wiedziec, JAK sie robi czekolade na
> goraco , jaka daja w Madrycie. do churros - mozna je maczac w tej
> czekoladzie i wlasciwie nic nie kapie...geste, aromatyczne,
> niesamowite
>
> pierzu
> K.T. - starannie opakowana
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|