Data: 2011-02-15 15:03:04
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznać
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-02-15 10:22, Mateusz piąty pisze:
> Nie wiem czy każdy czosnek z Chin ale na pewno znaczna część jest
> napromieniowywana (ale nie wiem dokładnie czym) w celu konserwacji. Podobno
> nie jest to zdrowe. Połóźcie obok siebie czosnek chiński i polski. Polski
> zepsuje się po jakimś czasie a chiński będzie "wieczny" :)
> Oczywiście to wszystko wiem z TV ale niektórzy mówią, że telewizja kłamie
Kiedyś sprawdziłem licznikiem geigera i większe promieniowanie miał mój stary
zegarek... (Świecąca
radioaktywna farba wypełniająca wskazówki). A z kolei taka ilość promieniowania (Z
zegarka)
otrzymywana przez 40lat równa się jednemu prześwietleniu promieniami rentgena
|