Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy cos sie dzieje z Malma
Date: Mon, 17 Jul 2006 07:04:32 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 43
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <e9b18o$6pg$1@atlantis.news.tpi.pl> <e9b417$r7v$1@news.onet.pl>
<e9bct4$idm$1@inews.gazeta.pl> <e9bi36$5hr$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<e9d4ja$ee$4@nemesis.news.tpi.pl> <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.123.10
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1153112673 20598 217.153.123.10 (17 Jul 2006 05:04:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Jul 2006 05:04:33 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.5.1 (Intel Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:273322
Ukryj nagłówki
In article <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>,
Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl> wrote:
> Jerzy Nowak wrote:
>
> > Wladyslaw Los napisał(a):
> >> Widocznie co innego robią na eksport, co innego sprzedają na polskim
> >> rynku. To z czym się u nas zetknąłem to straszna tandeta, nie ma
> >> sposobu na prawidłowe ugotowanie tego. Najtańszy makaron włoski jest
> >> lepszy.
> >
> > Zgadzam sie z tym w całości.
>
> Hello
> musze przynac, ze jestem w niezlym szoku. makaron za prawie 4pln i
> tandeta? porownywalem malme z lubella (robiona we wloszech), primo
> gusto, barilla, agnesi - genereralnie z makaronami ponizej lub okolo
> 4Pln - zaden nie pobil malmy i dlatego malma u nas w domu kroluje.
> dodatkowo utrzymuje miejsca pracy w PL.
> Moze ja mam cos nie tak z podniebieniem albo do Pyrlandii przysylaja
> jakis inny makaron...
> caly czas piszecie najtanszy wloski itp. podajcie jakie makarony
> kupujecie, ale konkrety i to takie, ktore kupiliscie wiecej niz 3 razy.
>
> a Malme zawiazana trawa muszes sprobowac, chociaz sie troche boje, bo mi
> zasmakuje i nic innego nie bedzie podchodzilo :) - a sporo makaronow
> jemy :)
O makarinie Malma dyskutowano już tu nieraz. Np.:
<http://tinylink.com/?KPT5TlO96z>
Za każdym razem przekonywany, że to jednak dobra marka, kupowałem coś z
jej wyrobów na próbę, tylko by się przekonać, że pierwsze wrażania były
słuszne, że nic się nie zmieniło i nadal jest to podłej jakości. Tego
się nie da dobrze ugotować. Rozgotowuje się na kleistą papkę po
wierzchu, zanim w środku osiągnie odpowiednią jędrność. Nadaje się może
zamiast klusek do zupy mlecznej, do podania z owocami, na jakąś polską
zapiekankę z kiełbasą, ale na jakąkolwiek potrawę w stylu włoskim
zupełnie nie. Penie teraz znowu kkupię ijeżeli się poprawiło, to wam o
tym napiszę. Jednak po tylu nieudanych próbach nie uwierzę.
Władysław
|