Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Margola" <margola_@_kafeteria.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy cos sie dzieje z Malma
Date: Mon, 17 Jul 2006 12:00:47 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <e9fn93$pm9$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <e9b18o$6pg$1@atlantis.news.tpi.pl> <e9b417$r7v$1@news.onet.pl>
<e9bct4$idm$1@inews.gazeta.pl> <e9bi36$5hr$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<e9d4ja$ee$4@nemesis.news.tpi.pl> <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: nat-2.autocom.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1153130595 26313 213.134.160.225 (17 Jul 2006 10:03:15
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Jul 2006 10:03:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:273332
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-DD79A5.07043217072006@news.gazeta.pl...
> In article <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>
> Za każdym razem przekonywany, że to jednak dobra marka, kupowałem coś z
> jej wyrobów na próbę, tylko by się przekonać, że pierwsze wrażania były
> słuszne, że nic się nie zmieniło i nadal jest to podłej jakości. Tego
> się nie da dobrze ugotować. Rozgotowuje się na kleistą papkę po
> wierzchu, zanim w środku osiągnie odpowiednią jędrność. Nadaje się może
> zamiast klusek do zupy mlecznej, do podania z owocami, na jakąś polską
> zapiekankę z kiełbasą, ale na jakąkolwiek potrawę w stylu włoskim
> zupełnie nie. Penie teraz znowu kkupię ijeżeli się poprawiło, to wam o
> tym napiszę. Jednak po tylu nieudanych próbach nie uwierzę.
>
Zainspirowana dyskusjami w grupie nabyłam rzeczoną Malmę przewiązaną trawą
(czy tam sizalem). Rzeczywiście, na pierwszy rzut oka, jest różnica w
fakturze (bardziej porowata od tej zwykłej). Są chyba dwie linie Malmy -
przemysłowa (faktycznie nieszczególna) i wersja De Lux ;) Zaobserwowałam
jeszcze świderki z tej linii Bardziej i taki makaron, którego niestety nie
nazwę, wygląda jak przekrojone na pół, rozkrojone wzdłuż i następnie
wysuszone - uwaga - dżdżownice.
Kiedy wypróbuję (a pewnie około weekendu), podzielę się wrażeniami.
Margola
|