Data: 2007-04-19 11:47:20
Temat: Re: czy to się uda - kolacja rocznicowa
Od: mamqa <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
clafoutis napisał(a):
> pominąłbym to obtaczanie w mące. piękną skórkę uzyskasz bez tego również
> a i unikniesz tego mącznego posmaku.
pomyślałam o mące (np. kukurydzianej) coby zrobić "barierę dla
wyciekającego sera - to może tylko końcówki zapanieruję a potem je
odetnę. Jak ser wycieknie w czasie pieczenia to po rozkrojeniu nie
uzyskam ładnego efektu. :-)
> tiramisu w oryginale idzie na kogiel mogel z zółtek i cukru . w nowszych
> wersjach bitą śmietanę w niewielkich ilosciach dodają na końcu.
> ten likier dodaj do kawy i w ten sposób nie rozrzedzisz kremu.
dzięki - masz rację, krem musi być jak najbardziej gęsty.
A z koglem-moglem ten krem chyba będzie mniej puszysty i lekki. Może
spróbuję trochę jajec trochę ubitej kremówki. Co sądzisz o tym pomyśle?
agg
|