Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do Magdaleny Bassett - makaron? Re: do Magdaleny Bassett - makaron?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: do Magdaleny Bassett - makaron?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!s
n-xt-sjc-05!sn-xt-sjc-01!sn-post-sjc-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-fo
r-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do Magdaleny Bassett - makaron?
Date: Fri, 20 Apr 2007 12:45:32 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <f08igc$hab$1@opal.icpnet.pl> <1...@c...supernews.com>
<f09mf4$g62$1@opal.icpnet.pl>
In-Reply-To: <f09mf4$g62$1@opal.icpnet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 33
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:295326
Ukryj nagłówki

Barbara K. wrote:

> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości news:132fjun3up2rr21@corp.supernews.com...
>
>>Czesto dodaje cale jajka do tego ciasta. Najpierw wlewam troche goracej
>>wody do maki durum, potem dodaje jajka, i jeszcze troche wody, jesli jest
>>za malo. Plus szczypte soli. Czasem tez dodaje lyzke-dwie oliwy, zeby
>>ciasto bylo jeszcze bardziej elastyczne - np., gdy robie lasagne.
>>MB
>
>
> Dziękuję. A czy tę oliwę dajesz zamiast masła, czy oprócz niego? I ile jajek
> np. na 3 szklanki mąki (wg tego co znalazłam były 3 szklanki mąki, 1
> szklanka wrzątku i 1 łyżka masła) ? Acha, i jeszcze jedno - czy to ciasto
> jajeczne nie klei się do maszynki?
>
> Jeszcze raz dzięki i pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
>
>


Oliwe zamiast masla. Na 3 szklanki maki daje 1 jajko, 3/4 wrzatku (albo
troszke wiecej, zalezy od maki) i 1 lyzke oliwy. Po wyrobieniu (troche)
przepuszczam przez maszynke na Nr1 kilka razy, az ciasto przestanie sie
drzec - skladam na pol po przewalkowaniu i jeszcze raz. To tak, jakbys
jeszcze dodatkowo maszynka wyrabiala to ciasto. Zwykle mi sie nie klei,
nie mialam tego problemu, ale ja robie ciasto dosc twarde, robie je w
mikserze z hakiem (mozna tez wyrabiac w maszynce do pieczenia chleba).

Mam nadzieje, ze Ci wyjdzie
MB

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.04 Barbara K.
21.04 Magdalena Bassett
21.04 Barbara K.
21.04 Magdalena Bassett
22.04 Barbara K.
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?