Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do Magdaleny Bassett - makaron? Re: do Magdaleny Bassett - makaron?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: do Magdaleny Bassett - makaron?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.icp.pl!not-for-mail
From: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do Magdaleny Bassett - makaron?
Date: Sat, 21 Apr 2007 20:41:49 +0200
Organization: ICP News Server
Lines: 30
Message-ID: <f0dlur$u3l$1@opal.icpnet.pl>
References: <f08igc$hab$1@opal.icpnet.pl> <1...@c...supernews.com>
<f09mf4$g62$1@opal.icpnet.pl> <1...@c...supernews.com>
<f0dk5e$t58$1@opal.icpnet.pl> <1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: c129-28.icpnet.pl
X-Trace: opal.icpnet.pl 1177180955 30837 85.221.129.28 (21 Apr 2007 18:42:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 21 Apr 2007 18:42:35 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:295389
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:132klvfab8cr650@corp.supernews.com...

> Ja tez tak robie, jest latwiej, niz dlugo wyrabiac. Ale jak mam wiecej
> czasu, to wyrabiam cisto troche, przykrywam wilgotna sciereczka, i po pol
> godzinie znow wyrabiam. WteJst wtedy elastyczniejsze.

Nie wiedziałam. Muszę kiedyś wypróbować zostawić na jakiś czas ciasto.

> Ja lubie makaron dosc konkretny, wiec koncze na nr. 4, a faworki robie do
> nr. 5. Ciasto na lasagne tez robie tylko do nr. 4.

Ja też lubię w miarę konkretny makaron, a pierogi jakoś tak mi najbardziej
przypadły do gustu nr 5.
Faworków jeszcze nie robiłam na maszynce.

> Jeszcze nie probowalam, ale czytalam gdzies, ze mozna robic rowniez ciasto
> francuskie. Choc trudno sobie wyobrazic, co by sie dzialo z tym wylazacym
> maslem. Moze cienko smarowac, i przewijac kilkanascie razy?

Ooo, na to bym nie wpadła. Takie ciasto pewnie się strasznie klei, a z ej
maszynki raczej zbyt łatwo się go nie usunie.
A masz sprawdzony przepis na ciasto francuskie? Ja próbowałam kiedyś z
jakiegoś starego przepisu cioci, ale wszystko się tak lepiło, że się
poddałam i od czasu do czasu kupuję gotowe. Ale czasami kusi mnie takie
domowe, tylko trochę się boję kombinować.

Barbara i Marysia


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.04 Magdalena Bassett
22.04 Barbara K.
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?