Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dobry sos do gołąbków Re: dobry sos do gołąbków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: dobry sos do gołąbków

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.t
pi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dobry sos do gołąbków
Date: Thu, 03 Jun 2004 22:14:41 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 18
Message-ID: <4...@n...tpi.pl>
References: <c9ncvi$19r$1@news.onet.pl> <0...@n...onet.pl>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: pa71.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1086301154 9248 213.76.96.71 (3 Jun 2004 22:19:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Jun 2004 22:19:14 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203791
Ukryj nagłówki

On 3 Jun 2004 20:45:41 +0200, m...@p...onet.pl wrote:

>Witam!
>Sos robisz na bazie wywaru, w którym duszą się gołąbki. Ja podsmażam na małej
>patelni łyżeczkę koncentratu pomidorowego
[...]

Zbrodniarka!

Koncentrat pomidorowy w sosie do golabkow albo w bigosie sluzy tylko i
wylacznie zamaskowaniu smaku surowizny. Jest to wynalazek taniej
gastronomii z okresu PRL-u. Porzadnie ugotowana kapusta sama z siebie
nabiera wlasciwego smaku - jak sie da na dno garnka pare lisci kapusty
luzem i dusi golabki na wolnym ogniu az te liscie na dnie sie
rozgotuja na papke to wlasciwego smaku sos sam z siebie nabierze.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.06 Magdalena Bassett
03.06 m...@p...onet.pl
04.06 Ewa (siostra Ani) N.
03.06 m...@p...onet.pl
04.06 Magdalena Bassett
04.06 Jeannette
04.06 Monika Zarczuk
04.06 walkie
05.06 Nessie
08.06 Nessie
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6