Data: 2004-06-03 22:14:41
Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On 3 Jun 2004 20:45:41 +0200, m...@p...onet.pl wrote:
>Witam!
>Sos robisz na bazie wywaru, w którym duszą się gołąbki. Ja podsmażam na małej
>patelni łyżeczkę koncentratu pomidorowego
[...]
Zbrodniarka!
Koncentrat pomidorowy w sosie do golabkow albo w bigosie sluzy tylko i
wylacznie zamaskowaniu smaku surowizny. Jest to wynalazek taniej
gastronomii z okresu PRL-u. Porzadnie ugotowana kapusta sama z siebie
nabiera wlasciwego smaku - jak sie da na dno garnka pare lisci kapusty
luzem i dusi golabki na wolnym ogniu az te liscie na dnie sie
rozgotuja na papke to wlasciwego smaku sos sam z siebie nabierze.
--
Darek
|