Data: 2006-10-27 14:54:40
Temat: Re: dobry sos do spagetti
Od: k...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Artur napisał(a):
> Bardzo lubię spagetti ale sosy gotowe w słoikach z maretów to porażka. Może
> ktoś zna jakiś dobry domowej roboty wino wytrawne czerwone
Klasyka to:
dobra oliwa (extra vergine), czosnek, pomidory - moze byc przecier
(polecam Lowicki)
bazylia, wino (polecam ukrainskie Bukiet Tawrii - 15zl.) kostka
rosolowa - warzywna.
oliwe rozgrzewamy na patelni, wrzucamy 4-5 zgniecione zabki czosnku
nie wolno ich przyrumienic (beda gorzkie), wlewamy wino jak odparuje
dodajemy przecier
i kostke rosolowa, nastepnie dodajemy ugotowany i goracy makaron,
mieszamy przez podrzucanie, na koniec calosc posypujemy swieza bazylia,
koniecznie porwana a nie krojona. pycha. pozdr/J-23
|