Data: 2003-11-15 16:56:17
Temat: Re: drożdżowe za twarde
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Nell" <n...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bp5ktf$50b$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam grupę ;))
>
> Po jakiś 4 skuchach w trakcie ostatnich 2 tyg proszę was o radę, o mi już
> ręce opadają.
> POtrzebuję zrobić ciasto drożdżowe, ale warunek taki, że bez masła (max 1
> łyżka) i z max 1 żółtkiem. Próbowałam już z większą ilością białek,
różnymi
> Nell
Tyle co wiem, to aby ciasto bylo lekkie, to wlasnie daje sie wiecej zoltek
niz bialek, np.2 zoltka i 1 cale jajko(tak praktykuje).Jezeli mozesz tylko 1
zoltko, to nie dawaj wcale bialka i daj moze troche wiecej drozdzy niz w
przepisie oraz wiecej mleka.W innym wypadku wychodzi ciasto za ciezkie.
Ilona
|