Data: 2003-11-15 17:13:49
Temat: Re: drożdżowe za twarde
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:bp5lrj$c61$02$1@news.t-online.com...
> Tyle co wiem, to aby ciasto bylo lekkie, to wlasnie daje sie wiecej zoltek
> niz bialek, np.2 zoltka i 1 cale jajko(tak praktykuje).Jezeli mozesz tylko
1
> zoltko, to nie dawaj wcale bialka i daj moze troche wiecej drozdzy niz w
> przepisie oraz wiecej mleka.W innym wypadku wychodzi ciasto za ciezkie.
> Ilona
Jak daje wiecej drozdzy, to strasznie potem czuc w smaku i zapachu (nawet
pomimo cukru).
Dziekuje za rade
POczekam jeszcze troche, a potem biore sie za pieczenie ;))
POzdr
Nell
|